Triveleg fellestur

Postet av Garmo IL den 15. Nov 2020

Vi var 9 deltakarar som møttest ved Heggerusten klare for fellestur førre sundag. Veret var fint, snøen hadde reist langt til fjells og det vart turt og fint å gå.

I gamle dagar var det omkring 35 bruk i denne delen av Nordherad. Stiane mellom desse bruka er godt vedlikehalde og merka, og det er også sett opp informasjonstavler ved fleire av desse bruka som gjer at turen blir enno meir interessant. På den tida var det visstnok heilt snautt for skog i denne lia. Alt som fanst var nytta.

Vi gjekk fyrst opp til Flåten. Dette bruket besøkte også Garmo IL på fellestur for nokre år sidan. Vågå Historielag har lagt ned eit stort arbeid med å restaurere husa her. Turen gjekk vidare oppover og vi svinga austover mot Nedre og Øvre Kleive. Denne stien er veldig fin med flotte og imponerande murar.

Frå Kleive gjekk vi vidare opp til Tassmyrhaugen, som nok er mest kjend for at den kjende treskjeraren Anders Tassmyrhaugen budde her. På sine eldre dagar flytte Anders over elva, der han bygde opp ein ny heim han kalla Svastugu. Vi var innom og såg på tomta etter denne stugu før vi gjekk vidare oppover til Nørdre Nistingen. 

Dette er ei lita setergrend, med 3 setrer. Det står også ein stor varde der med stigtrinn som gjer det mogleg å klatre til topps på den.  Vi tok oss ei god matpause ved Ulsandsetra og nytte det gode veret og den fine utsikta. 

Vi gjekk nedatt gjennom skogen til Kleiven att, og vidare nedover til Grevrusten. Vi stoppa der og så på dei voldsomme murane under ein del av husa der. Vi gjekk vidare nedover forbi Skreppholet og Kattholet før vi var nede ved bilane att.

Når ein går ein slik tur er det veldig rart å tenkje på kva for slet og strev dei hadde dei som rydda seg jord og bygde seg hus på slike plassar, slik at dei kunne ha nokre få husdyr, litt korn og litt poteter. 

Takk til alle som deltok på denne turen, og gjorde dette til ein triveleg og interessant turdag.0 Kommentar

Fellestur til Nørdre Nistingen

Postet av Garmo IL den 2. Nov 2020

Sundag 8. november inviterar turgruppa til tur til Nørdre Nistingen i Nordherad. I Nordherad er det utruleg mykje fine stigar som er opparbeidd mellom småbruka der. Stigane er eit turmål i seg sjølv, og det er også spennande å gå mellom  bruka der. 

Vi møtest ved oppkjøringa til Heggerusten kl 1100. Vi går opp til Flåten, før vi går til vidare til Nedre og Øvre Kleiven. Frå  der går stigen oppover, vi går innom Tassmyrhaugen før vi går opp til den vesle setergrenda Nørdre Nistingen. På veg nedatt legg vi turen om Grevrusten og Kattholet.

Dette er ein relativt lett tur som vil passe for dei aller fleste, omlag 7 km og 500 høgdemeter. Ta med litt mat og drikke for ei god pause før vi går nedatt.

Påmelding til Svein seinast laurdag kl 16 på tlf 90937456, evt på facebooksida til idrettslaget. (Vi tek eit lite atterhald om veret)


0 Kommentar

Trekning turorientering

Postet av Garmo IL den 19. Okt 2020

Turorienteringssesongen er over, og det var 32 som leverte inn kortet etter å ha delteke. Det er ein liten oppgang frå i fjor.

Vi har trekt premiar, og vinnarane er:

Oda Sætrom Steinehaugen og Inger Helene Solbakken vann kvart sitt gavekort på Sport 1.

Erna Holø vann ein tursekk frå Norgesfor Ottadalen, Anne-Karin Apalseth vann huve, buff og isskrape frå Norgesfor Ottadalen og Aud Marstein vann eit krus frå Norgesfor Ottadalen. 

Torgrim Langøygard og Malli Stokke vann kvar si drikkeflaske frå SpareBank 1 Lom og Skjåk

Siv-Kari Garmo, Sigrid Sætrom Steinehaugen og Simen Bjørgen vann kvar si huve frå SpareBank 1 Lom og Skjåk, og Grethe Stokke Fjeld vann pannebånd frå SpareBank 1 Lom og Skjåk.

Ingrid Ødegård, Anne-Karin Apalseth og Sigrunn Odde får 5-års krus. 

Premiane vil bli delt ut med det fyrste.

Vi takkar alle som har delteke på turorienteringa - og tek gjerne i mot gode idear til turmål for neste sesong! 


0 Kommentar

Ny turpostkasse på plass

Postet av Garmo IL den 18. Okt 2020

Med god hjelp frå Oddrun og Gudbrand Mo har vi nå fått skilta stigen frå Meadalsvegen til Raudberget, og fått på plass turpostkasse med bok. Vi håpar stigen blir mykje brukt!0 Kommentar

Fellestur til Formokampen

Postet av Garmo IL den 25. Aug 2020

Turgruppa inviterar på tur til Formokampen i Rondane sundag 30. august. Dette er ein lett tur i lettgått terreng. Vi startar frå Putten Seter, turen er 4,5 km kvar veg og det er ei stigning på omlag 500 høgdemeter. Frå Formokampen er det veldig flott utsikt til Jotunhemen og Rondane, og til Heimfjellet. 

Dette er ein tur som passar for alle, så vi håpar på god oppslutning på ein tur til eit område som kanskje er litt ukjent for mange. 

Vi møtest ved Putten Seter kl 1000, beregn omlag ein time med kjøring frå Garmo. (Kjør over Vågåruste til Sel, nordover E6 og ta av mot Høvringen. Like før du kjem til Høvringen tek du av til høgre mot Putten - det er ein bomveg (kr 40/vipps) på 5 km. Stor parkeringsplass ved Putten)

Påmelding i kommentarfeltet på facebook eller til Svein (90937456) helst innan fredag kl 2000 - vi må ha minst 5 påmeldte innan påmeldingsfristen for at turen skal bli noko av. 

Vi tek au eit lite vératterhald - følg med på facbooksida til Garmo IL for evt. endringar.

Foto: nasjoonalparkriket.no

 

https://www.nasjonalparkriket.no/turtips/formokampen


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline